2010. július 10., szombat

-10. nap


Immáron 3 hónapja, hogy minden reggel ránézek az Egyetemi Világbajnokság honlapján működő visszaszámlálóra. Ma reggel már csak 10 napot mutatott hátra, így elképesztő közelségbe került a Magyar Rögbi Történelem eddigi talán legnagyobb vállalkozása. De nem csak azoknak nagy dolog ez akik részt vehetnek rajta, hanem minden magyar rögbiszeretőnek, hiszen végre igazán kiderülhet hol is vagyunk a világban...

Milyen jó is nekünk! Alig ér véget a foci vb, mi újra szurkolhatunk itthonról, de ezúttal már sajátjainknak és egész másképp!

Az esélylatolgatás ebben az esetben nem olyan egyszerű, mert bár a világ nemzeteinek 7s rögbijéről viszonylag sokat tudhatunk, addig az egyetemiről vajmi keveset.

A csapat a krakkói torna sikerei után hatalmas lendülettel vág neki az útnak, és az ott nyújtott teljesítmény alapján bizton állíthatom, hogy nem fogunk szégyenkezni!


A csapat sikereit látva nem akartunk sokat változtatni a magyar egyetemi-liga válogatotton, csak némileg változott az összetétel. A korábbi koncepciót tartva, miszerint az egyetmi bajnokságban játszó játékosok válogatottja (Liga) egészíti majd ki a VB-re a nagy 7s keret tagjait, összeállításra került a CSAPAT!



A listából persze mindig kimarad valaki akire, számítunk így sajnos Reisz Danit ide se tudjuk magunkkal vinni, de a nagy keret lehetőséget adott a cserére. A végleges lista így a következő:

Antal Miklós (Exiles)
Bartus Gábor (KARC)
Bán Gergő (Gas.hu Bulldogok)
Garin Gábor (Gas.hu Bulldogok)
Gáspár Gergő (Pécsi Indiánok)
Kamarics Viktor (Pécsi Indiánok)
Németh Andor (Általános Vállalkozási Főiskola)
Pluhár Dániel (Gas.hu Bulldogok)
Terjék Miklós (FWRC-Gorillák)
Viktorik Norbert (Általános Vállalkozási Főiskola)

A CSAPATTAL utazik:
Szláva Kozmenko vezetőedző
Harmat Ákos csapat-manager
Szontágh Dániel játékvezető

A mérkőzések elvileg streamelve megtekinthetők lesznek élőben a rendezvény honlapján, de igyekszünk mindig friss híreket küldeni!