2010. július 14., szerda

Előzmények 3. 2008-2009

A következő két évet nehéz lenne különválasztani. 2008 volt az utolsó év, hogy egyetlen tornát szerveztünk egy adott évben. Ismét Esztergomban vittük a bajnoki döntők szó-szerinti árnyékába. Ez volt az egyik jelentős oka annak, hogy amellett döntöttünk, hogy mindentől független saját bajnokságot és döntő tornát szeretnénk. Az időpont ugyanis pont a közepébe esett a vizsgaidőszaknak, így nagyon nehéz volt összeverbuválni a játékosokat.

A 2008-as esztergomi tornáról, sajnos nem maradtak fenn fényképek, bár azokat már 2 éve kutatom. Aki esetleg mégis rendelkezne ilyenekkel, kérem jelezze! A végeredmény:

  1. ÁVF
  2. Pécs
  3. Szeged
  4. DUF
  5. SzIE
Nagy elánnal fogtunk neki a tervezgetésnek, míg végül megszületett a mai versenyrendszer, miszerint:
Minden résztvevő intézmény rendez egy alapszakaszi tornát ahol a csapatok helyezés alapján pontokat kapnak. A bajnokság végén pedig összefogva döntőt rendezünk egy olyan intézményen ahol még nincs jelen a rögbi.

...és el is érkeztünk a 2009-es évhez ahol ezt még csak részben sikerült teljesíteni, összesen 2 tornát tudtunk szervezni Szegeden, majd Dunaújvárosban a döntőt pedig a gödöllői srácok, Juhász Marci vezetésével hozták össze.

Na ez volt A DÖNTŐ!!!
Nem hinném, hogy akkor és ott Gödöllőn bárki is tudott volna többet/jobbat nyújtani, mint Marciék. Ott indult el a NAGY VERSENY a csapatok között!
A GEAC pálya pázsitján akkor megszületett az első egyetemi bajnoki év végeredménye és elindult útjára a Vándorkupa.

  1. Szegedi Tudományegyetem
  2. Általános Vállalkozási Főiskola
  3. Dunaújvárosi Főiskola
  4. Pécsi Tudományegyetem
  5. Szent István Egyetem